-Palvelussamme on jonoa, ole hyvä ja odota.

-Kesä tulee ihan kohta. Ei enää kauaa!

-Kaikki kääntyy hyväksi. Kunhan maltat odottaa.

-Löydät vielä elämäsi miehen/naisen/koiran/talon/työn/elämän. Odota vaan.

-Kyyyyllä ne kilot karisee ja kroppa kiinteytyy. Odota.

-Soittaa se vielä takaisin. Ei siinä kuukausia mene.

Niin että odota. Ja odotanhan minä. Olen ihminen, enkä osaa tehdä muuta. Kun on koko elämänsä odottanut odottamasta päästyään, voisi kuvitella jo tottuneensa siihen. Odottamiseen. Aikuinen ihminen.

Mutta kun sitä hermostuu. Pulssi nousee. Keskittymiskyky häviää kokonaan. Muuttuu levottomaksi. Ärtyneeksikin ehkä. Parhaassa tapauksessa lakkaa syömästä. Pahimmassa nukkumasta. Vaikka aivan hyvin tietää, ettei se hyödytä mitään. Että ratkaisu tulee kun tulee. Oma hermostuneisuus vain pahentaa asiaa. Ja silti. Odottavan aika kun on tunnetusti niin pahuksen pitkä. Järki ei kuuntele. Mieli ei rauhoitu. Vaikka pääsisi niin paljon helpommalla, kun vetäisi henkeä ja keskittyisi ihan muuhun.

Ehkä ongelma onkin siinä, että pitäisi itse päästä tekemään. Vaikuttamaan lopputulokseen. Eikä vain odotella. Jos sitä pankin puhelinjonoa vaikka vähän hoputtaisi (huutaisi pää punaisena perkelettä), niin ehkä palvelu nopeutuisi. Tai jos ostaisi aurinkorasvan jo tammikuussa, niin kesä varmasti tulisi ihan kohta. Tai jos kuitenkin soittaisin sille maailmansöpöimmällemiehelle ja vakuuttaisin, miten ihana nainen olen (enkä siis yhtään neuroottinen, vaikka olen viimeisen tunnin aikana soittanut kuusi kertaa ja lähettänyt seitsemänkymmentäkahdeksan tekstiviestiä). Että jos ihan vähän vaan puuttuisin? Edistäisin asioita. Ettei vain tarvitsisi toimettomana odotella.

Ja entä sitten, jos odotus palkitaan? Kun on tottunut odottamaan, osaako sitä lopettaa? "Onkohan tämä sittenkään se, mitä haluan? Se, mitä olen odottanut? Jos kulman takana on kuitenkin parempaa (pankkipalvelua)? Jos odotan vielä hetken?" Ja oravanpyörä on valmis.

Toisinaan käy mielessä, ettei ole ihan helppoa olla ihminen. Mutta hei! Toisaalta. Ei hätää! Paremmat hetket ovat ihan kohta käsillä. Pitää vain hetki malttaa. Ja odotella.